Tel.: 06/22/562-380 | E-mail: mail@ezerszo.hu
Hírlevél regisztráció
Név:*
E-mail:*
Dekor

Mit kell tudni a digitális nyomtatásról?

A digitális nyomtatás előnyei:


Digitális nyomtatás esetén a gyártási folyamatból kimaradnak a hagyományos nyomdai előkészítési munkafázisok (nincs nyomdai filmkészítési, levilágítási nyomólemez költség vagy szita költség). Kis mennyiségnél ezért gyorsabb és olcsóbb is a kivitelezés.

A digitális nyomtatás grafikai terveiben korlátozás nélkül alkalmazhatók fotók, grafikai elemek, színátmenetek, így sokoldalú megjelenítést tesz lehetővé. 
A nyomtatásra leginkább használatos és alklamas fájlformátumok: TIF, JPG, PSD,  AI, EPS.

A digitális nyomtatás a nyomdai kivitellel szemben nemcsak papírra, hanem többféle tartós alapanyagra lehetséges a felhasználási céltól függően.


Digitális nyomtatás jellemző alapanyagai:


Öntapadós vinyl fólia
A fólianyomtatás tájékoztató táblák, üzletkirakatok, céges járművek  dekorációs elemeként beltérre és kültérre is használható. Tartósság és fényesség szerint kategorizálva a fólia alapanyagoknak sokféle típusa van. Lehet fényes vagy matt, üvegek belső felére ragasztható, átvilágítható (backlite) vagy akár üvegen egyoldalon átlátszó (one vision) az alapanyag. A tartósság érdekében a fólianyomat plusz védőlaminálást is kaphat. SIKODUR vagy ONGROFOAM műanyag táblára felkasírozva a fólianyomat önálló dekorációként alkalmazható.


PVC ponyva

Alkalmas anyag bármely méretű kültéri és beltéri dekorációhoz. Előnye, hogy időjárásálló, jól szállítható, konfekcionálva (riglizve és szegélyezve) könnyen szerelhető.


Zászlóanyag

Kültérre és beltérre egyaránt alkalmazható dekoratív műszaki textilanyag, amely színtartó és időjárásálló.


Mesh háló
Lyukacsos szerkezetének és légáteresztő képességének köszönhetően elsősorban nagy szabadtéri felületekre  ajánlható, pl. színpad dekorációkhoz, nagyobb, keretre feszített kültéri tájékoztató táblákhoz.


Plakátpapír
Kültéri  és beltéri egyedi hirdetések nyomtatására alkalmas tartós papír, amely a nyomat színeit hosszú ideig jól megtartja.