Tel.: 06/22/562-380 | E-mail: mail@ezerszo.hu
Hírlevél regisztráció
Név:*
E-mail:*
Társadalmi szerepvállalás

Wekerle Sándor Alapítvány

Cégünk 2012-től folyamatos támogatást nyújt a móri Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány működéséhez.  Fontosnak tartjuk Mór város nagy szülötte, a háromszoros miniszterelnök történelmi emlékezete megőrzését és példájának napjainkba történő átültetését.

 

A támogatás keretében pénzadományal és munkavégzéssel is segítjük az Alapítvány tevékenységét, Wekerle Sándor szellemiségének ápolását.

 

Az Alapítvány részére elkészített fontosabb munkáink:

- Wekerle Sándor életét könyv szerkesztése, grafikai. tipográfiai szerkesztése
- Emlékképeslapok és emlékbélyegek grafikai tervezése
- Alkalmi postabélyegző tervezése
- Arculati elemek (logó, levélpapír, bélyegző ) tervezése
- Wekerle Sándor Életműdíj oklevelek tervezése

Aphelandra Alapítvány

Az Aphelandra Alapítvány megalakulásától fogva azt a célt tűzte ki maga elé, hogy újra erkölcsi értékként, mérceként tűzi az emberek elé a humanizmus eszméjét. Évente két személyt ismer el az a humanizmus eszméjének példamutató képviseletéért. Azért az emberségért, amit a kitüntetett tevékenysége, életútja képvisel, ami munkájában is megjelenik és ami mindennapjainkban oly gyakran hiányzik.
A kuratórium által adományozott APHELANDRA DÍJ a kitüntetettek részére méltó körülmények között átadott elismerés, amelyet jelentős országos médiafigyelem kísér.   

A díjat az elmúlt 10 évben a következő kiváló személyiségek vehették át:

 • Günter Hensch német humanista, pedagógus, szervező
 • Tóth Eszter festőművész
 • Szabó Gyula színművész
 • Varga Zoltán kürtművész, a Magyar Rádió Zenekarának művésze
 • Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője
 • Filep Mária humanista, építész, a Páneurópai Piknik vezető szervezője
 • Böjte Csaba ferences atya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője
 • Nagy Benedek szobrászművész
 • Halász Judit színművész
 • Palya Bea népdalénekes
 • Szenczy Sándor lelkész, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat vezetője
 • Bogyay Katalin  kulturális diplomata, televíziós újságíró
 • Kányádi Sándor  költő, író, műfordító
 • Bényi Ildikó televíziós műsorvezető

Cégünk az alapítvány arculatának elkészítésével és a kitüntetési ünnepségek díszmeghívóinak,  tájékoztató anyagainak elkészítésével támogatta 2008-tól 2013-ig az Alapítvány munkáját.

Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Táncegyüttes

Az Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Tánccsoport 2010 szeptemberében alakult a német néptánc iránt elkötelezett fiatalokból.
Sikereiknek és jó hírüknek köszönhetően mára már 35 fő alkotja a csoportot, melyet egyesületi formában működtetnek. Feladatuknak tartják a móri német nemzetiségi hagyományápolást, a régmúlt szokásainak felelevenítését, megismertetését. Törekednek a tánc és zene mellett a régi sváb és német nemzetiségi népviseletek felkutatására és megőrzésére is. 

Cégünk az egyesület logójának tervezésével, meghívók, kiadványok elkészítésével és közvetlen pénzbeni adománnyal is támogatja a táncegyüttes működését, hagyományőrző tevékenységét.

 


Wekerle Sándor Emlékév 2011

Wekerle Sándor móri születésű első polgári miniszterelnök, háromszoros pénzügyminiszter és miniszterelnök emlékének méltó megőrzésére, egészalakos köztéri szobra felállítására létrejött Wekerle Sándor Emlékbizottság és Mór Város Önkormányzata a 2011. évet Wekerle Sándor Emlékévvé nyilvánította.
A civil szféra, a vállalkozások és a politika szereplők összefogásának köszönhetően a kitűzött célok maradéktalanul megvalósultak. Nagy Benedek szobrászművész elkészítette a rendkívül impozáns Wekerle Emlékművet, amelyet a nagy politikus szülőháza melleti Erzsébet téren állítottak fel 2011. augusztus 26-án. Az Emlékév kereében számos színvonals rendezvényen (műsoros emlékesten, tudományos előadásokon, vetélkedőkön, konferenciákon, sportversenyeken) emlékeztek meg Wekerle Sándor életművéről.

Cégünk a Wekerle Sándor Emlékév 2011 rendezvénysorozat kiemelt támogatójaként közel 700 ezer forint értékű támogatást nyújtott a Wekerle Sándor Emlékbizottságnak. A grafikai és dekorációs munkák (pl.: cimketervezés, díszoklevelek tervezése és gyártása) 10.000 példányos 4 oldalas újságban kiadott tájékoztatás megjelenítése, az Emlékév minihonlapjának szerkesztése és 8 hónapig tartó képújság reklámszolgáltatás mellett pénzbeni támogatással is hozzájárultunk a rendezvénysorozat sikeréhez.